zaterdag 10 april 2010

Druk

Op het moment ben ik een beetje te druk met mezelf om veel te freubelen en te bloggen. Even een korte inleiding: ik ben geboren met klompvoeten en zolang als ik me kan herinneren (bewust vanaf mijn 6de jaar) heb ik daar al pijn klachten van. Nu wordt het voor mijn gevoel elk jaar erger, 4 jaar geleden nog eens naar een orthopeed gegaan maar die zei dat hij me niet kon helpen. Punt. Nu kwam ik aan het begin van dit jaar met iemand in gesprek die zei dat ik me bij een revalidatiecentrum aan moest melden. Daar heb ik drie weken geleden een eerst afspraak gehad. De revalidatie arts wilde graag foto's laten nemen en daar heb ik inmiddels de uitslag van.

In de linker voet zit behoorlijk artrose. En ik heb boven op mijn linker voet een litteken waar ik altijd heel veel last van gehad heb. Daar blijkt een pees in het littekenweefsel vergroeid te zijn. Ik heb daarover al vaak aangegeven dat dat een probleem plek was maar nooit heeft iemand daar iets over gezegd. En deze dame kijkt een halve minuut en verteld me meteen waarom dat dus zo is. Er is nog niet meteen een oplossing voor maar ik ben al blij dat ik nu de erkenning krijg dat het inderdaad al die tijd mis geweest is.

In mijn rechtervoet zit geen artrose maar daar staat mijn enkelgewricht heel ver buiten mijn voet en er zit aan de onderkant heel veel spanning waardoor ik mijn voet niet goed af kan wikkelen en dat samen verklaard dan weer waarom die voet pijn doet.

Mijn verhaal werd iig helemaal bevestigd door de foto's. Nu wil de revalidatiearts naar orthopedische schoenen kijken. Daar had ik gisteren weer een afspraak voor. Ik heb er niet heel veel vertrouwen in omdat ik vier jaar geleden ook geprobeerd heb om orthopedische schoenen aan te vragen en dat is op een fiasco uitgelopen. Daarom is er besloten dat er eerst een paar proefschoenen gemaakt wordt wat ik kan uitproberen voordat er "echte" schoenen gemaakt worden. Op 17 mei kan ik terecht voor de eerste passing en een week of twee daarna zouden de proefmodellen klaar moeten zijn.

Voor de rest van het revalidatie traject sta ik nu op de wachtlijst en dat gaat nog zeker een maand duren voor ik wordt uitgenodigd voor een vervolg.

11 opmerkingen:

Dora zei

Ik hoop dat er snel een oplossing komt, al is het maar een verlichting, voor jou zal de pijn telkens heel erg zijn. En al helemaal als iedereen zegt ik kan niets doen. Nu is het afwachten en proberen, maar beter dan hoe het was.
Succes en richt je daar op!

RosesMarijke zei

Heel veel sterkte en ik hoop voor jou dat er nu goed aandacht aan word besteed!!

Gemma zei

Heel veel sterkte Inge, ik ga duimen dat er deze keer een goed oplossing voor je gevonden wordt! Hou je taai! Groetjes Gemma

m@deliefjuh zei

oh meid. dat is geen prettje zeg. da kan ik me goed voorstellen. oop dat ze iets voor je kunnen doen!

Heidie zei

ik hoop voor jou dat ze je snel kunnen helpen. Weet uit ervaring hoe lastig het is als je iets hebt aan je voeten.

groetjes Heidie

Marianne Schut zei

Hai Ingen, Wat moet dat erg zijn zeg, steeds aangeven wat je voelt en er wordt gewoon niet naar je geluisterd...gelukkig ben je nu bij de juiste mensen beland. Heel veel sterkte en ik duim voor je dat ze met een goede oplossing voor je komen! Groetjes Marianne

Chris zei

Oh Ingen, I'm sorry to hear about your pain and troubles. I hope this new doctor will be able to help and that the shoes work for you!! Best wishes.

Rieni zei

wat fijn dat er nu eindelijk naar je geluisterd wordt. Heel veel succes de komende tijd en hopelijk kunnen ze toch nog wat voor je doen.

Sandra1968 zei

Het lijkt me een opluchting dat er eindelijk serieus naar je verhaal geluisterd wordt en dat er ook geprobeerd wordt om er wat aan te doen.
Heel veel succes in dit traject en ik hoop dat er veel aan de pijn gedaan kan worden.
Groetjes, Sandra

Alexandra zei

Tjee, dat daar dan zolange tijd overheen moet gaan. Hopelijk gaan de andere schoenen en de revalidatie je helpen. Veel sterkte ermee.

Debbie zei

Ha Ingen!

Ik hoop dat je iig nu wel effectief geholpen kunt worden en dat je met nieuwe schoenen gauw minder pijn zult ervaren!
xxDebbie