woensdag 19 augustus 2009

Scrappen voor een goed doel

Ik ontving een mailtje van Anja Pellink. Zaterdag 5 september organiseert zij in Enschede een scrapbookdag voor het goede doel. Mensen kunnen de hele dag verschillende workshops volgen, mee doen aan een loterij etc.

Het goede doel is een stichting die zich inzet voor kinderen met een energie stofwisselingziekte.

Heel simpel gezegd hebben deze kinderen een defecte batterij, hij is maximaal halfvol, snel weer leeg en beschadigt het lichaam met zijn afvalstoffen. Bij de mildste vorm hebben ze na 50 meter lopen het gevoel een marathon gelopen hebben! Als ook de hersenen en hartspier zijn aangedaan leidt dit onder andere tot een geestelijke handicap, epilepsie, verdikking van de hartspier en hartritmestoornisssen. De stichting zamelt nou geld in om onderzoek naar stofwisselingsziektes te kunnen doen en een medicijn te ontwikkelen waardoor ze deze kinderen kunnen helpen.

Anja heeft voor deze dag twee doelen. Ten eerste wil ze zoveel mogelijk geld op halen voor dit goede doel en ten tweede wil ze proberen om meer bekendheid te krijgen voor deze (nog) onbekende ziekte. Mocht je meer informatie willen kun je Anja bereiken via: anjapellink@hotmail.com.

Geen opmerkingen: