vrijdag 22 mei 2009

Dagje Barneveld

Vandaag hadden we een extra vrije dag. Jort was vrij van school en ik had een verplichte vrije dag. Leo was vorige week naar het Pluimvee museum in Barneveld geweest en volgens hem was dat ontzettend leuk. En aangezien ze ook een Takko in Barneveld hebben konden we dat mooi combineren. Op het moment dat we de auto parkeerde begon het te stort hozen... gelukkig was het na een minuut of 10 weer droog en het werd vervolgens alleen maar zonniger. Eerst het centrum even in en bij de Takko twee shirts zonder mouwen voor Jort gekocht en voor mij een polo en een zomerjas. Daarna nog een nieuw scheerapparaat voor Robert gehaald want die had het na 16 jaar begeven. Philips maakt kennelijk beter scheerapparaten dan DVD-recorders zullen we maar denken.

Na al dat geshop moest er hoog nodig wat gegeten worden. Jort koos voor tomatensoep, Robert voor een stokbroodje pikant gehakt en ik voor een bol met gerookte kip. Erg lekker buiten in het zonnetje op kunnen eten.

En toen op naar het kippenmuseum zoals Robert het inmiddels gedoopt had. En dat is inderdaad leuk om eens heen te gaan met jonge kinderen. Ze hebben een speurtocht in het museum uitgezet die we gedaan hebben en je kon kuikentjes vasthouden. Van dat laatste kon Jort echt geen genoeg krijgen. Midden in onze rondgang door het museum begon er een veiling met een echte ouderwetse veilingklok. Jort heeft een doos van 10 echte Barneveldse eieren "gewonnen" en een kinderspeeltje.


3 opmerkingen:

Floortje zei

Dat ziet er leuk uit. Kan me voorstellen dat Jort helemaal weg van die kuikentjes was. Mooie collage heb je van je foto's gemaakt!
Groetjes, Floortje

Ann Marie zei

klinkt als een leuk dagje Ingen. We zijn je waarschijnelijk gekruist op onze weg naar Ede. Is het museum ook wat voor Kjell denk je? Hij is 7 nu

Kirsten zei

wat een gezellig dagje. Maar het hoogtepunt van deze dag was toch wel de Takko....zal ik je jaloers maken???? Op 4 tramhaltes van m'n huisje zit er eentje :-) Daar kwam ik pas vorig weekend achter....