Een nieuwe hobby erbij

Ben ik eigenlijk al te druk voor de hobby's die ik heb vind ik nog weer een nieuwe verslaving om mijn spaarzame vrije tijd mee te vullen. Via een collega kwam ik al een tijdje terug in aanraking met geo caching (spreek uit als: Dzjio-kesjing) of te wel schat zoeken voor volwassenen.

Wat moet je je erbij voorstellen? Iemand verstopt op een bijzondere plaats, meestal in de natuur, een waterdichte doos met daarin een logboek, en vaak een aantal leuke voorwerpen (om te ruilen) en soms ook een wegwerpcamera. Met een hand-GPS bepaalt hij de precieze coördinaten van de schuilplaats, die hij vervolgens publiceert op de Geocache-website. Anderen lezen die coördinaten en kunnen op zoek gaan naar de cache ('schat'). Vervolgens loggen ze hun bezoek op de speciale cache-pagina om hun bezoek kenbaar te maken.

Naar sommige kun je zo toe lopen of rijden en aan de hand van een hint kun je de cach vinden. Andere (multi caches) kosten wat meer tijd en moeite. Je gaat van punt naar punt en door het beantwoorden van vragen of het oplossen van raadsels kom je uiteindelijk bij de schat.

Op dit kaartje kun je zien hoeveel schatten er in de benelux te vinden zijn. Verbazingwekkend vind je ook niet?Inmiddels heb ik er een paar gedaan en ze zijn vaak te vinden op de mooiste plekjes waar je anders niet zo snel komt. En het is nog een gezonde verslaving ook, lekker in de buitenlucht wat raadsels oplossen en genieten van de natuur....

Reacties

Renate zei…
Er is wel eens een programma over op tv geweest en dat was heel erg boeiend. Leuk om nu van iemand echt te lezen hoe leuk deze hobby is.

Groetjes,
Renate
Debbie Stip zei…
GC'n is zo leuk!....Ik heb het een tijdje ook voor het eerst gedaan tijdens een famweekend, omdat er daar ook grote fans van GC waren en ik dat wel eens mee wilde maken...En lekker naar buiten is altij heerlijk!
Groetjes,
Debbie